fbpx
Pos'o

Sretno menažiranje!

It’s The Most Wonderful Time of the Year! Je, ako si cijeli prosinac na godišnjem u nekom malom, slatkom alpskom selu, slušaš pucketanje vatrice i gledaš guste pahulje kroz drveni prozorčić. Ma dobro, nisam baš Grinchica, ali morate priznati da je dvanaesti mjesec privatno i poslovno dosta gužvovit i stresan. Kao da nakon 01.01. ne postoji sutra. Nabavi poklone, pospremi, ispeci, zatvori poslovnu godinu, stigni na sva druženja i božićne partije, dođi na sve poslovne evente… Tako sve do 25.12. Onda kreće malo mira. Ili ne… Ovisi gdje radite. 🙂 U prosincu i poslodavci i radnici ubacuju u šestu brzinu kako bi uživali tih nekoliko dana u miru i tišini. A onda stiže Nova godina! I nakon novogodišnjeg partija smo opet na nuli. Ali pozitivnoj, naravno, jer vrijeme je za nove uspjehe i izazove. Za novu rundu borbe, pregovora i poslovnih prilika.

Vjerojatno će zvučati kao floskula, ali zaista mislim da je važno postaviti si mjerljive i realne ciljeve. Nemojte to odgađati, postavite ih već danas. Vjerojatno će vam za to trebati manje vremena nego što mislite. No prije nego si postavite nove ciljeve, proanalizirajte prethodnu godinu. Zaista je lijepo na kraju godine vidjeti što ste sve postigli. Ako ste pak nezadovoljni rezultatima, ne odustajte, neka vam to bude motivacija u novoj godini. Važno se zapitati i jeste li dali sve od sebe. Osvrnite se nakratko na svoja prošlogodišnja ostvarenja, uživajte u njima, a onda se okrenite budućnosti i novim izazovima.

Radite na sebi, učite nove stvari i okružite se ljudima koji su bolji od vas. Ne dajte se omesti, sanjajte velike snove! Ne zatvarajte taskove bez da, barem na trenutak, ne uživate u njima. Dajte si oduška, ugasite ponekad mobitel, putujte, šećite prirodom… Isprobajte nešto novo, riskirajte! 

Na kraju, svim zaposlenicima i poslodavcima, Menaženicama i Menaženima želim uspješnu 2020. godinu! Malo odmora u ovom depresivnom siječnju i puno uspjeha tijekom cijele godine. Želim vam puno dobrih poslovnih i privatnih odluka, puno sreće i zdravlja, a najviše od svega vam želim dobar balans privatnog i poslovnog života. Živjeli!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *